Miody tradycyjne i smakowe: gryczany, wielokwiatowy, rzepakowy, lipowy… Rozsmakuj się w pysznych miodach naturalnych. Każdy z nich ma inny smak, kolor, konsystencję i właściwości zdrowotne. Można używać ich na wiele sposobów, np. dodając do herbaty, smarując nimi pieczywo czy mieszając je z pyłkiem pszczelim. Mniam!
Jeśli szukasz uniwersalnego miodu, który będzie strażnikiem odporności, wybierz ten wielokwiatowy. Często dopada Cię przeziębienie? Miód lipowy może pomóc! Miód gryczany będzie świetnym wsparciem dla serca i układu krążenia, a ten rzepakowy ochroni żołądek i wątrobę.
Uwielbiany przez dzieci miód malinowy poleca się jako dodatek do herbaty czy naleśników, a także do jedzenia prosto ze słoika! Jeśli chcesz się szybko rozgrzać w trakcie zimnego wieczoru, sięgnij po miód z dodatkiem cynamonu lub ten z imbirem i cytryną. Miody z czarną porzeczką czy rokitnikiem to bomby witaminy C, a ten z pyłkiem pszczelim to superfood – pełny składników mineralnych i witamin.